13 Ağustos 2008 Çarşamba

Çin'in Olimpiyat açılışının 1 kısmı sahte çıktı

Olimpiyatların açılışında kırmızı elbisesi ve at kuyruklu saçlarıyla ulusal bir simge haline gelen 9 yaşındaki Lin Miaoke, gerçekte marşı okuyan küçük kız değilmiş.

Şovun yönetmeni Beijing radyosuna verdiği röportajda, çok zor geçen yarışmaların ardından seçilen ve “Hymn to the Motherland” adlı şarkıyı seslendiren gerçek şarkıcının, 7 yaşında Yang Peiyiki adlı başka bir kız çocuğu olduğunu itiraf etti.

Seçmeler sırasında orada bulunan bir Çin politbüronun, yarışmayı kazanan kızın mükemmel bir sese sahip olduğunu ancak, tavşan dişli olması sebebiyle seçilmemesini istediğini açıkladı.

Törenin müziklerini düzenleyen yönetmen Chen Qigang, durumu “Bu bir son dakika sorunuydu ve bir karar vermek zorundaydık” dedi. Tören sırasında herşeyin süper gözükmesi gerektiğini belirten Chen, müzik provalarının da, kıyafet provalarının da sürekli olarak bölündüğünü belirtti.

Chen, ayrıca 10 yaşındaki başka bir çocuğun da seçmeler sırasında sesinin beğenildiğini ancak yeterince şirin olmadığı için onun da kabul edilmediğini belirtti.

Chen, seçmelerde herşeye titizlikle yaklaşıldığını, ekranda herşeyiyle mükemmel görülecek bir çocuğu kullanmaları gerektiğini ve özellikle ulusal bayrak önünde duran kişinin ülkeyi temsil etmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Çok yerinde bir tercih yaptıklarını savunan Chen, “Böylece hem mükemmel bir sesin, hem mükemmel bir görüntünün, hem de mükemmel bir şovun gerçekleştiğini söyledi.

Lin Miaoke’nin törenin ardından önde gelen pek çok gazeteye röportaj vermesine neden izin verdikleri sorusuna ise Chen, “Ona 15 dakika sahneden performans sergilemesini söyledim, söylediği kelimelerin duyulup duyulmadığını bildiğini sanmıyorum” dedi. 7 yaşındaki Yang Peiyi ise “Herşeye rağmen şarkı söylemem için seçilmiş olmakla gurur duyuyorum” dedi.

Yetkililer, havai fişek gösterilerinin de önceden kaydedildiğini ve dijital ortamda değiştirildiğini neredeyse kabul etmiş durumda.

Hiç yorum yok: